6 Αύγουστος 2016, 18:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Αύγουστος 2016, 18:00

Μεγάλη συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη προετοιμάζουν οι τουρκικές αρχές

  • Μεγάλη συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη προετοιμάζουν οι τουρκικές αρχές
    (Φωτ.: EPA / Tolga Bozoglu)

Τη μεγαλύτερη λαϊκή συγκέντρωση στην ιστορία της Τουρκίας, με το κεντρικό σύνθημα «Υπέρ της δημοκρατίας και των πεσόντων μαρτύρων», αναμένει αύριο η κυβέρνηση της χώρας στην Κωνσταντινούπολη, κατά δήλωση του δήμαρχου Φατίχ, Μουσταφά Ντεμίρ.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η συγκέντρωση θα γίνει αύριο στο Γενί Καπί, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Πόλης, και εκτιμάται ότι θα βρεθούν εκεί περίπου τρία εκατ. πολίτες. Μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης αναμένεται να στείλουν ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και οι αρχηγοί των τριών από τα τέσσερα κόμματα της τουρκικής εθνοσυνέλευσης που θα δώσουν το παρών.

Στο μεταξύ, σήμερα πραγματοποιήθηκε τρίωρο έκτακτο συμβούλιο εθνικής ασφαλείας, στην Άγκυρα, υπό τον πρωθυπουργό Μπεναλί Γιλντιρίμ, το οποίο ασχολήθηκε με τα μέτρα ασφαλείας της αυριανής συγκέντρωσης. Παραβρέθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης και των Ενόπλων Δυνάμεων, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλά, ο υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ, ο αρχηγός του τουρκικού γενικού επιτελείου, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, κ.ά.