5 Αύγουστος 2016, 22:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Αύγουστος 2016, 23:02

Ρίο 2016: Η ΕΟΕ επιβεβαίωσε το κρούσμα ντόπινγκ

  • Ρίο 2016: Η ΕΟΕ επιβεβαίωσε το κρούσμα ντόπινγκ

Η ΕΟΕ επιβεβαίωσε πριν από λίγο τις πληροφορίες περί κρούσματος ντόπινγκ σε μέλος της ελληνικής αποστολής, που βρίσκεται στο Ρίο, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω στοιχεία εφόσον εκκρεμεί το αποτέλεσμα του δεύτερου δείγματος.

«Τo αρχηγείο της Ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας στο Ρίο, ανακοινώνει την ύπαρξη θετικού πρώτου δείγματος σε μέλος της αποστολής, κατά τη διάρκεια ελέγχου ντόπινγκ που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου στην Αθήνα. Η ΕΟΕ είχε ζητήσει τον έλεγχο όλων των Ελλήνων αθλητών που παίρνουν μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Το συγκεκριμένο μέλος έχει αποχωρήσει από το Ολυμπιακό Χωριό», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Επιτροπής.

Στο μεταξύ, ο αρσιβαρίστας Αντώνης Μαρτασίδης, μέλος της κυπριακής αποστολής στο Ρίο και πρώην μέλος της Εθνικής Ελλάδας, βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ. Η ΚΟΕ ανακοινώνει ότι έλαβε σήμερα ενημέρωση από την Κυπριακή Αρχή Αντιντόπινγκ (CyADA) ότι το αποτέλεσμα ελέγχου στο οποίο υποβλήθηκε ο αθλητής της Άρσης Βαρών, στις 25 Ιουλίου 2016, εκτός αγώνα, στην Αθήνα, έδωσε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα αφού στο δείγμα ούρων του εν λόγω αθλητή βρέθηκε ουσία που περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Απαγορευμένων Ουσιών και Μεθόδων.