5 Αύγουστος 2016, 23:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Αύγουστος 2016, 22:56

Γερμανίδα υπήκοος κρατείται στην Τουρκία για διασυνδέσεις με το δίκτυο Γκιουλέν

  • Συνελήφθη ο φρούραρχος της Ίμβρου για συμμετοχή στο δίκτυο Γκιουλέν
    (Φωτ.: EPA / Tolga Bozoglu)

Μια Γερμανίδα κρατείται εδώ και πολλές ημέρες στην Τουρκία καθώς φέρεται να συνδέεται με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, του ιεροκήρυκα που κατηγορείται ότι είναι ο «εγκέφαλος» της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος, γνωστοποίησε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον γερμανικό Τύπο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung», η γυναίκα «συνελήφθη πριν από πολλές ημέρες καθώς βρέθηκαν στο σπίτι της βιβλία που υποδείκνυαν επαφές με το δίκτυο ή ότι ανήκε στην οργάνωση του Γκιουλέν».

Το γερμανικό ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, την εγκυρότητα των πληροφοριών της εφημερίδας. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι δεν διαθέτει καμία πληροφορία σχετικά με την ταυτότητα της Γερμανίδας υπηκόου και δεν δίνει καμία λεπτομέρεια σχετικά με το πού συνελήφθη.

Η εφημερίδα δεν είναι επίσης σε θέση να διευκρινίσει εάν πρόκειται για μια κάτοικο της Τουρκίας ή εάν έχει διπλή υπηκοότητα. «Η γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα προσπαθεί εδώ και ημέρες να έλθει σε επαφή με αυτήν την γυναίκα, χωρίς επιτυχία προς το παρόν» έγραψε η Süddeutsche Zeitung.