5 Αύγουστος 2016, 17:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Αύγουστος 2016, 16:37

Ποιος θα πληρώσει τις ζημιές από τις καταλήψεις στο ΑΠΘ

  • Ποιος θα πληρώσει τις ζημιές από τις καταλήψεις στο ΑΠΘ
    Το χάος μετά τις καταλήψεις στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Σωτ. Μπαρμπαρούσης)

Τις καταστροφές που έκαναν οι καταληψίες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης πριν από λίγες μέρες, θα κληθούν να τις πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι και όχι οι υπεύθυνοι.

Και αυτό, γιατί ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης δήλωσε ότι οι ζημιές ύψους 40.000 ευρώ θα πληρωθούν από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Παιδείας!

Η απόφαση του υπουργού Παιδείας προκάλεσε την άμεση αντίδραση της ΝΔ που με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι ο Νίκος Φίλης «αντί να επιβραβεύει τους ικανούς, καλύπτει τους αναρχικούς και πληρώνει από το υστέρημα των Ελλήνων τις καταστροφές που προκαλούν».


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Σωτ. Μπαρμπαρούσης)

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τον Νίκο Φίλη και γιατί αγνόησε τις εκκλήσεις των πρυτανικών Αρχών, αλλά και τις εισαγγελικές παραγγελίες, για την έγκαιρη αντιμετώπιση της παρανομίας και των αθλιοτήτων που συντελούνταν από τους αναρχικούς.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Σωτ. Μπαρμπαρούσης)

Όμως την ίδια ώρα που ο υπουργός δίνει χρήματα για να καλυφθούν οι ζημιές των μπαχαλάκηδων, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΔ, αρνήθηκε να καλύψει τα έξοδα –ύψους 9.000 ευρώ– για την αποστολή της εθνικής ομάδας στη Μαθητική Ολυμπιάδα, όπου οι μαθητές πέτυχαν σημαντικές διακρίσεις.