10 Σεπτέμβριος 2013, 08:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:07

Παιδεία: λουκέτο παντού, απεργία από το δημοτικό ως το Πανεπιστήμιο

  • Αυτά είναι τα 118 σχολεία που κλείνουν από Σεπτέμβριο

Παιδεία: λουκέτο παντού, απεργία από το δημοτικό ως το Πανεπιστήμιο. Η Παιδεία έχει κατεβάσει ρολά, πριν καν ξεκινήσει επίσημα η νέα χρονιά.

4.000 γυμνάσια και λύκεια της χώρας ουσιαστικά δεν θα ξεκινήσουν καν τα μαθήματα, αφού αμέσως μετά τον αγιασμό και τα βιβλία οι καθηγητές με χθεσινή απόφαση των οργάνων τους κατεβαίνουν σε πενθήμερη απεργία από 16 ως και 20 Σεπτεμβρίου, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να ακολουθήσει και δεύτερη απεργία από τις 23 του μήνα.

Την ίδια ώρα οι δάσκαλοι που ήδη έχουν κηρύξει απεργία μαζί με την ΑΔΕΔΥ για τις 18 και 19 του μήνα συνεδριάζουν σήμερα μαζί με τους καθηγητές και δεν αποκλείεται να επεκτείνουν τον απεργιακό τους αγώνα.

Παράλληλα οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουν διαμηνύσει ότι θα ακολουθήσουν τον απεργιακό αγώνα των συναδέλφων τους στο δημόσιο.

Σε αναβρασμό όμως βρίσκεται και η τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στην χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν το Καποδιστριακό και το Μετσόβιο με τους καθηγητές να αντιδρούν στη διαθεσιμότητα και να κατεβάζουν ρολά για μια εβδομάδα.

Με δύο 48ωρες και μια πενθήμερη απεργία ξεκινούν από σήμερα απεργιακό αγώνα και οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ και των ΤΕΙ.

Έτσι ούτε οι εγγραφές νέων φοιτητών μπορούν να γίνουν, ενώ και η εξεταστική περίοδος πάει πιο πίσω.

Πηγή: newsit.gr