5 Αύγουστος 2016, 12:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Αύγουστος 2016, 11:45

Εκδηλώσεις μνήμης για τη σφαγή στο Κομμένο Άρτας παρουσία Τσίπρα

  • Εκδηλώσεις μνήμης για τη σφαγή στο Κομμένο Άρτας παρουσία Τσίπρα

Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα γίνουν φέτος οι καθιερωμένες εκδηλώσεις μνήμης στην μαρτυρική κοινότητα στις 16 Αυγούστου και θα αποτίσει φόρο τιμής στα 317 θύματα της ναζιστικής θηριωδίας. Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν ο  Μορφωτικός Σύλλογος Κομμένου, ο Δήμος Νικολάου Σκουφά και η τοπική κοινότητα Κομμένου.

Η σφαγή του Κομμένου αποτελεί ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα πολέμου που διέπραξε ο τακτικός γερμανικός στρατός εναντίον αμάχων.

Τα χαράματα της 16ης Αυγούστου 1943 οι στρατιώτες της γερμανικής Βέρμαχτ έπνιξαν στο αίμα και μετέτρεψαν σε στάχτη το Κομμένο, δολοφονώντας 317 αθώους και ανυπεράσπιστους κατοίκους, μεταξύ των οποίων 36 βρέφη και νήπια ηλικίας τεσσάρων μηνών έως πέντε χρονών.

Με κεντρικό σύνθημα και φέτος «Δεν τους ξεχνάμε» και με αίτημα να καταβληθούν στην Ελλάδα οι οφειλές του γερμανικού κράτους και να αποδοθεί δικαιοσύνη στους μαρτυρικούς τόπους, οι διοργανωτές των εκδηλώσεων καλούν τους φίλους του Κομμένου και της ιστορίας του να πλαισιώσουν και πάλι τις εκδηλώσεις πολιτισμού και να τιμήσουν με την παρουσία τους τη μνήμη τού πιο αιματηρού και πιο απάνθρωπου ολοκαυτώματος.