4 Αύγουστος 2016, 17:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Αύγουστος 2016, 16:41

50χλμ. χωρίζουν τους Κούρδους από το όνειρο και την Τουρκία από τον εφιάλτη (χάρτες)

  • 50χλμ. χωρίζουν τους Κούρδους από το όνειρο και την Τουρκία από τον εφιάλτη (χάρτες)
    (Φωτ.: EPA / Ulas Yunus Tosun)

Μπορεί για τον Μπασάρ αλ Άσαντ η μητέρα των μαχών να είναι στο Χαλέπι, για τους Κούρδους, όμως, η μητέρα των μαχών είναι στην Ιεράπολη (Μένπετζ), αφού κατά τα φαινόμενα είναι υπόθεση ημερών η απελευθέρωσή της από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες από το μέτωπο της Ιεραπόλης (όπως δείχνει και ο σχετικός χάρτης), οι Κούρδοι και οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας έχουν απελευθερώσει ήδη το 80% της άλλοτε ιερής πόλης των Ελλήνων, και αναμένεται η ολοκληρωτική απελευθέρωσή της εντός της επόμενης εβδομάδας.

Παρά τις ανοιχτές κατηγορίες του ίδιου του Ταγίπ Ερντογάν και της κυβέρνησης Γιλντιρίμ ότι στήριξαν το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και τους Κούρδους της Συρίας – τους οποίους μάλιστα η Άγκυρα αποκαλεί «τρομοκράτες»–,  οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των τζιχαντιστών της Ιεράπολης, υποστηρίζοντας τους Κούρδους, γεγονός που δείχνει την πολιτική βούληση της Ουάσιγκτον για το θέμα.


Οι Κούρδοι και οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας έχουν απελευθερώσει το 80% της Ιεράπολης

Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό ότι από τις συνολικά 89 αεροπορικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Συρία από τις 23 έως τις 29 Ιουλίου, οι 69 επιθέσεις ήταν εναντίον στόχων στην Ιεράπολη.

Φυσικά, εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η επόμενη φάση που θα ακολουθήσει μετά την απελευθέρωση της ιερής πόλης.

Και εννοούμε την προέλαση των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας προς δυσμάς, για να κλείσει ο «αμαρτωλός» διάδρομος μέσω του οποίου επικοινωνούν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους με την Τουρκία, και εκείθεν με την Ευρώπη και τη Δύση. Ένας διάδρομος που χρησιμοποιείται και για τη μεταφορά προσφύγων στην Τουρκία, η οποία στη συνέχεια τους χρησιμοποιεί ως όπλο για να εκβιάζει την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  • Αναδημοσίευση από infognomonpolitics.blogspot.gr.
Gallery