4 Αύγουστος 2016, 08:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Αύγουστος 2016, 21:08

Το μελτέμι φέρνει δροσιά την Πέμπτη

  • Το μελτέμι φέρνει δροσιά την Πέμπτη
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Ενίσχυση των βόρειων ανέμων στα ανατολικά έως 7 μποφόρ και πτώση της θερμοκρασίας προβλέπουν την Πέμπτη οι μετεωρολόγοι.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην κεντρική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικούς όμβρους. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά αίθριος καιρός, αλλά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι ανατολικοί και βαθμιαία βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά και παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα την ημέρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αίθριος καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου.