3 Αύγουστος 2016, 22:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Αύγουστος 2016, 22:28

Πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών ομογενών από την Ουκρανία

  • Πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών ομογενών από την Ουκρανία
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Περίπου 100 παιδιά ομογενών από την Μαριούπολη της Ουκρανίας, ηλικίας 8 έως 15 ετών, θα αφήσουν για λίγο πίσω τους τις εμπειρίες του πολέμου και θα ζήσουν από κοντά το ελληνικό καλοκαίρι. Το υπουργείο Εξωτερικών και η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, με την εθελοντική συμμετοχή του Δήμου Ασπροπύργου, σχεδίασαν και υλοποιούν ένα ειδικό πρόγραμμα φιλοξενίας στις παιδικές κατασκηνώσεις στα Βίλια Αττικής.

Τα παιδιά έφτασαν την Τρίτη στην Αθήνα. Η εκδήλωση υποδοχής τους θα γίνει την Πέμπτη στον ξενώνα του Δήμου Ασπροπύργου, παρουσία και του υφυπουργού Γιάννη Αμανατίδη.

«Είναι μια ευκαιρία να απομακρυνθούν έστω για ένα βραχύ χρονικό διάστημα και να ξεχάσουν τις εμπειρίες του πολέμου κοντά στη θάλασσα και στους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας», σημειώνει, σε σχετική ανακοίνωση, η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας περιλαμβάνει δραστηριότητες, μαθήματα ελληνικής γλώσσας και ελληνικών χορών, καθώς και αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα. Επίσης, θα γίνουν εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Ακρόπολη και στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο Λαογραφικό Μουσείο Ασπροπύργου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, καθώς και στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ελευσίνας.