3 Αύγουστος 2016, 14:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Αύγουστος 2016, 14:58

Έρευνες για το επεισόδιο με τον Τσοχατζόπουλο στον Κορυδαλλό

  • Έρευνες για το επεισόδιο με τον Τσοχατζόπουλο στον Κορυδαλλό
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Διπλή έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για το περιστατικό που σημειώθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, στη ΣΤ’ πτέρυγα, με πρωταγωνιστές τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Βασίλη Στεφανάκο. Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για άγριο ξυλοδαρμό του πρώην υπουργού από τον βαρυποινίτη, ωστόσο δικηγορικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι δεν υπήρξε ξυλοδαρμός, ούτε τραυματισμός κρατούμενου – διαψεύδεται και το ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο των φυλακών.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει διατάξει έρευνα για την αναζήτηση πειθαρχικών ευθυνών τόσο για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους όσο και για τους κρατούμενους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το επίμαχο περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, για ασήμαντη αφορμή. Η διένεξη ξεκίνησε όταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος διαμαρτυρήθηκε σε έναν κρατούμενο για τα φώτα που έμεναν ανοιχτά και τον ενοχλούσαν. Τότε, ο Βασίλης Στεφανάκος εισέβαλε στο κελί του πρώην υπουργού λέγοντάς του «τι φωνάζεις μωρή πατσαβούρα».

Μετά το επεισόδιο ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατέθεσε αναφορά διαμαρτυρίας στον εισαγγελέα που είναι αρμόδιος για τις φυλακές Κορυδαλλού.