3 Αύγουστος 2016, 18:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Αύγουστος 2016, 15:57

Αγωγή για τα... μάτια του Pokemon Go

  • Αγωγή για τα... μάτια του Pokemon Go

Αγωγή κατά των δημιουργών του Pokemon Go κατέθεσε ένας άνδρας από τις ΗΠΑ, κατηγορώντας τους για καταπάτηση ιδιωτικής περιουσίας. Κι αυτό γιατί όπως λέει, προσφάτως, άγνωστοι άρχισαν να περιφέρονται έξω από την πόρτα του σπιτιού του γιατί ήθελαν να... κυνηγήσουν.

Πέντε από αυτούς, μάλιστα, χτύπησαν και την πόρτα ζητώντας του να τους αφήσει να πάνε στην αυλή του!

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα The Guardian, αυτή είναι η πρώτη αγωγή που κατατίθεται εναντίον της Niantic, της Nintendo και της Pokemon Company και αφορά στο ιδιαίτερα δημοφιλές παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας Pokemon Go.

Στην αγωγή αναφέρεται ότι οι δημιουργοί του Pokemon Go έχουν «επιδείξει κατάφωρη περιφρόνηση για τις προβλεπόμενες συνέπειες που θα είχε το παιχνίδι, τοποθετώντας στον πραγματικό κόσμο τα εικονικά Pokemon, χωρίς πρώτα να ζητήσουν την άδεια των ιδιοκτητών ακινήτων».

Πολλοί είναι οι δημόσιοι χώροι, ανά τον κόσμο, που έχουν αναρτήσει απαγορεύσεις για χρήση του παιχνιδιού στις εγκαταστάσεις τους, όπως το Πάρκο Ειρήνης στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας, το Μουσείο Μνήμης του Ολοκαυτώματος στις ΗΠΑ και το πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς στην Πολωνία.