3 Αύγουστος 2016, 13:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Αύγουστος 2016, 13:06

12ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ – Επί τάπητος οι λεπτομέρειες

  • 12ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ – Επί τάπητος οι λεπτομέρειες
    Στιγμιότυπο από το 11ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ (Φωτ.: Φίλιππος Φασούλας για το pontos-news.gr)

Την πρώτη της συνάντηση, προκειμένου να γίνει ανταλλαγή απόψεων, να τεθούν επί τάπητος οι λεπτομέρειες και να διαχωριστούν οι αρμοδιότητες, ώστε να είναι όλα έτοιμα στην έναρξη του 12ου Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ), που θα γίνει τον ερχόμενο Οκτώβριο στην Ξάνθη, θα πραγματοποιήσει σήμερα, στις 19:00, στον Ποντιακό Σύλλογο Ξάνθης η οργανωτική επιτροπή του ΣΠΟΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Όπως είπε στο pontos-news.gr η πρόεδρος του ΣΠΟΣ Χρύσα Μαυρίδου, αν και υπάρχει αρκετός χρόνος μέχρι τον Οκτώβριο, η οργανωτική επιτροπή θέλει να είναι όλα στην εντέλεια και να στεφθεί η εκδήλωση με απόλυτη επιτυχία.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016, στο κλειστό γυμναστήριο της Ξάνθης «Φίλιππος Αμοιρίδης».

«Υπάρχει χρόνος μπροστά μας, ωστόσο για την επιτυχία της διοργάνωσης απαιτείται πολλή δουλειά και θέλουμε να δούμε πού βρισκόμαστε. Το Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ είναι πολύ μεγάλη διοργάνωση. Αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς και έχει αγγίξει τις καρδιές Ποντίων και μη. Στόχος μας είναι η διοργάνωση να γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερη».


Η πρόεδρος του ΣΠΟΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρύσα Μαυρίδου

Κατά τη Χρύσα Μαυρίδου η οργανωτική επιτροπή σχεδιάζει να διοργανώσει παράλληλες εκδηλώσεις με το Φεστιβάλ, ώστε οι επισκέπτες να γνωρίσουν τον τόπο και τις ομορφιές του, αλλά και να προβληθεί, όσο γίνεται περισσότερο, η ποντιακή παράδοση.

«Σκεφτόμαστε να διοργανώσουμε διάφορα event τις μέρες που θα προηγηθούν, ώστε να φτάσουμε στην κορωνίδα των εκδηλώσεων που είναι το Φεστιβάλ», λέει η Χρύσα Μαυρίδου.

Μάλιστα, για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων η οργανωτική επιτροπή του ΣΠΟΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης –που αναλαμβάνει για τρίτη φορά να διοργανώσει το Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ– έχει συμμάχους και τους φορείς της πόλης. Τη διοργάνωση φιλοξένησαν παλαιότερα η Δράμα και η Κομοτηνή.

Ρωμανός Κοντογιαννίδης