3 Αύγουστος 2016, 11:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Αύγουστος 2016, 11:48

Γ. Κυρίτσης: Η Εκκλησία έχει καταπατήσει δημόσια κτήρια

  • Γ. Κυρίτσης: Η Εκκλησία έχει καταπατήσει δημόσια κτήρια
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβαθμίσεις υπάρχουν στο θέμα των καταλήψεων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Συντονιστικού για το Προσφυγικό και βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Κυρίτση καθώς αν και οι καταλήψεις αντίκεινται στο νόμο βρίσκονται σε «γκρίζο σημείο» μεταξύ νόμου και πολιτικής αντίληψης. Όπως δήλωσε στην «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΙ, το θέμα των καταλήψεων δεν προσφέρεται για γενικεύσεις.

Οι καταλήψεις, είπε, είναι μια ιστορία δεκαετιών στην Ευρώπη και την Αμερική και από αυτή έχουν προκύψει εμπειρίες και συμπεράσματα.

Όταν ρωτήθηκε για το εάν είναι αποδεκτή η μέθοδος των καταλήψεων, ανεξαρτήτως στόχου, ο Γιώργος Κυρίτσης αρκέστηκε να πει ότι «Δεκάδες δημόσια κτήρια και κτήματα είναι καταπατημένα ακόμα και από την Εκκλησία. Αν κολλήσουμε σε δύο ή τρεις καταλήψεις στέγης νομίζω πως αδικούμε το θέμα».

Όσο για την εισβολή των αντιεξουσιαστών στο ναό του Γρηγορίου Παλαμά στη Θεσσαλονίκη, την ώρα της Θείας Λειτουργίας την περασμένη Κυριακή, ο βουλευτής είπε ότι «σε μια εποχή όξυνσης των θρησκευτικών παθών θα πρέπει όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί με τους χώρους λατρείας».