2 Αύγουστος 2016, 23:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Αύγουστος 2016, 21:22

Ο Ερντογάν «καθάρισε» και 94 διαιτητές!

  • Ο Ερντογάν «καθάρισε» και 94 διαιτητές!

Μπορεί να έχει αποτάξει χιλιάδες στρατιωτικών, να έχει απολύσει εκατοντάδες εκπαιδευτικών και να έχει συλλάβει δεκάδες δημοσιογράφων, όμως, η «εκκαθάριση» του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περνάει σε άλλο επίπεδο.

Σύμφωνα με την τουρκική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, ο «σουλτάνος» είδε... πραξικοπηματίες και στα γήπεδα, καθώς απέλυσε 94 μέλη από το χώρο της διαιτησίας!

Πρόκειται για διατητές, βοηθούς διαιτητές, μέλη της επιτροπής διαιτησίας αλλά και παρατηρητές. Ονόματα δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, ωστόσο, τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι ανάμεσά τους υπάρχει τουλάχιστον ένα κορυφαίο στέλεχος από το χώρο της διαιτησίας.

Υπενθυμίζεται πως όλα τα μέλη των συνδέσμων της τουρκικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου υπέβαλαν την παραίτησή τους προ ημερών, προκειμένου να υποβληθούν σε «ελέγχους ασφαλείας», στο πλαίσιο της έρευνας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Πάντως, οι εξελίξεις στη γείτονα χώρα σαφέστατα πλήτουν και το χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Δεν είναι μόνο οι «εκκαθαρίσεις» στελεχών και παραγόντων αλλά και η φυγή ποδοσφαιρικών αστέρων από το τουρκικό πρωτάθλημα. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του άσου της Μπεσίκτας, Μάριο Γκόμεζ. Ο Γερμανός ήταν πέρσι ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης αλλά ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από το σύλλογο της Κωνσταντινούπολης λόγω της πολιτικής κατάστασης.