2 Αύγουστος 2016, 19:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Αύγουστος 2016, 18:52

Στοιχεία-σοκ της «Bild» για μη βοήθεια στο Προσφυγικό

  • Στοιχεία-σοκ της «Bild» για μη βοήθεια στο Προσφυγικό
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βάιος Χασιαλής)

Με δημοσίευμά της η Bild αποκαλύπτει ότι η ΕΕ άφησε και πάλι την Ελλάδα μόνη στο Προσφυγικό, μη τηρώντας την συμφωνία που είχαν κάνει στην Σύνοδο Κορυφής. Επικαλούμενη στοιχεία της Κομισιόν, η Bild αναρωτιέται πού πήγε η ευρωπαϊκή βοήθεια, μια και μέχρι στιγμής έχουν σταλεί στην Ελλάδα μόλις 66 από τους συνολικά 1.580 υπαλλήλους της Frontex που είχαν προβλεφθεί, ενώ στη χώρα μας βρίσκονται μόλις δύο από τους 60 ειδικούς σε θέματα επαναπροωθήσεων, 92 από τους 475 ειδικούς σε θέματα ασύλου και μόλις 61 από τους συνολικά 400 μεταφραστές που είχαν συμφωνηθεί.

Από δε τους 30 νομικούς που επρόκειτο να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, δεν έχει εμφανιστεί ακόμη κανείς! 

Τα στοιχεία προκαλούν σοκ την ώρα που κυβερνητικές πηγές εμφανίζονται καθησυχαστικές ότι το θέμα είναι υπό έλεγχο. Από τη μεριά του το Βερολίνο με δήλωση εκπροσώπου του υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαιώνει ότι έχει στείλει ως τώρα στην Ελλάδα 23 από τους 100 αστυνομικούς και 14 από τους 100 ειδικούς ασύλου που είχε υποσχεθεί.

Για τις αιτίες της ολιγωρίας παρέπεμψε στις Βρυξέλλες.

Μια ακόμη εφημερίδα, η Handelsblatt, αναφέρεται στις οικονομικές επιπτώσεις που έχει το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό στα νησιά μας αναφέροντας: «Ο τουρισμός, μία από τις κύριες πηγές εσόδων των ανθρώπων στα νησιά, πλήττεται ήδη από την προσφυγική κρίση. Στη Χίο ο αριθμός των ταξιδιωτών με πακέτα διακοπών μειώθηκε τον Ιούλιο κατά 40% σε σχέση με πέρσι, στη δε Λέσβο κατά 65%».