3 Αύγουστος 2016, 08:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Αύγουστος 2016, 08:32

Πέφτει η θερμοκρασία, ενισχύονται οι βοριάδες την Τετάρτη

  • Πέφτει η θερμοκρασία, ενισχύονται οι βοριάδες την Τετάρτη
    (Φωτ.: Flickr)

Μετά τα συνεχόμενα 38άρια έρχεται ανάσα δροσιάς την Τετάρτη. Οι μετεωρολόγοι της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας προβλέπουν σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια, και βαθμιαία επικράτηση βορείων ανέμων 4 με 6 μποφόρ. Στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις απόγευματινές ώρες, και πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 και βαθμιαία στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι αρχικά βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανοιχτά του Ιονίου τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά και στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 36 και στα νότια έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος θα είναι ο καιρός σε Κυκλάδες και Κρήτη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 26 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Σε Δωδεκάνησα και στα νησιά ανατολικού Αιγαίου ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.