2 Αύγουστος 2016, 17:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Αύγουστος 2016, 17:21

Πώς πήρε ο Ρουβίκωνας το έγγραφο του ΥΠΕΞ

  • Πώς πήρε ο Ρουβίκωνας το έγγραφο του ΥΠΕΞ
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Λύση στο… μυστήριο του απόρρητου εγγράφου του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τον βανδαλισμό της πρεσβείας της Τουρκίας στην Αθήνα από μέλη του Ρουβίκωνα, δίνουν αρμόδιες πηγές.

Από την πρώτη στιγμή που το έγγραφο ανέβηκε στο διαδίκτυο, πολλοί αναρωτήθηκαν πώς οι αντιεξουσιαστές κατάφεραν να το πάρουν στα χέρια τους.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και από της Ελληνικής Αστυνομίας που μίλησαν στην Καθημερινή και στο vima.gr, δεν πρόκειται για περίπτωση υποκλοπής ή διαρροής, καθώς το επίμαχο έγγραφο περιλαμβάνεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος γνωστού μέλους της αντιεξουσιαστικής ομάδας.

Το συγκεκριμένο μέλος του Ρουβίκωνα κατηγορείται μαζί με άλλους εννέα για την επίθεση με μπογιές στην τουρκική πρεσβεία, και συνελήφθη μία ημέρα μετά. Η ταυτοποίησή του έγινε από κάμερες ασφαλείας, και σύμφωνα με αρμόδια αστυνομική πηγή από την Ασφάλεια, το (απόρρητο, κατά τα λοιπά) έγγραφο μπήκε στη δικογραφία που εστάλη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία εναντίον του.