3 Αύγουστος 2016, 09:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Αύγουστος 2016, 10:01

Διαγωνισμός γλώσσας για τους Έλληνες μικρούς ρήτορες της ομογένειας

  • Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά τις διακοπές για το σχολικό έτος 2017-2018
    (Φωτ.: publicschools.com)

Με ανυπομονησία περιμένουν πολλοί ομογενείς μαθητές γυμνασίου και λυκείου, τον μαθητικό διαγωνισμό «Δημοσθένεια» που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά ο δραστήριος Σύλλογος Εκπαιδευτικών Νεοελληνικής Γλώσσας Βικτώριας, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, καθώς όχι μόνο θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν πώς τα πάνε με την εκμάθηση των ελληνικών αλλά και να αποδείξουν ότι κατέχουν ικανοποιητικά την τέχνη της ρητορικής.

Φέτος, η τελική φάση του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Αυγούστου, στο Μπελ Σίτι, στο Πρέστον της Βικτώριας και σε αυτόν μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές α΄, β΄, γ΄γυμνασίου και α’ λυκείου.

Τα παιδιά διαγωνίζονται στον προφορικό και τον γραπτό λόγο κατά ομάδες. Ο σύλλογος έχει ήδη δώσει στις ομάδες και τους εκπαιδευτικούς που τις συντονίζουν τα θέματα του διαγωνισμού, καθώς οι μαθητές πρέπει να ετοιμάσουν εργασίες γραπτές και προφορικές, τις οποίες θα παρουσιάσουν στην τελική φάση του διαγωνισμού.


Στιγμιότυπο από τον περσινό διαγωνισμό (φωτ.: ggae.gr)

Όπως δήλωσε πρόσφατα η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νεοελληνικής Γλώσσας Βικτώριας Μαρία Δικαίου στον ραδιοφωνικό σταθμό SBS Greek της Αυστραλίας, ο διαγωνισμός εκτός του ότι βοηθάει τα Ελληνόπουλα να εξασκηθούν στην ελληνική γλώσσα γραπτά και προφορικά, ενισχύει και την αυτοπεποίθησή τους ενώ παράλληλα προβάλλει την ελληνομάθεια στην ευρύτερη παροικία της Μελβούρνης.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι μαθητές διδάσκονται ελληνικά, αρκεί να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση στο σχολείο εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας όπου φοιτούν.

Και ποιοι θα κερδίσουν το διαγωνισμό; Εκείνοι που μιλούν καθαρά, με πειθώ για το θέμα τους, έχουν σωστά επιχειρήματα και τηρούν το χρονικό όριο που θα τους δοθεί για να το αναπτύξουν.

Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση mgta.vic@gmail.com ή στο τηλέφωνο 0411789798 του συλλόγου.