2 Αύγουστος 2016, 21:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Αύγουστος 2016, 18:34

Πανάκριβοι φορητοί υπολογιστές HP για 1,80 ευρώ

  • Πανάκριβοι φορητοί υπολογιστές HP για 1,80 ευρώ
    (Φωτ.: Hewlett Packard Enterprise)

Είναι από εκείνα τα λάθη που όταν συμβαίνουν κάνουν ταυτόχρονα πολλούς ανθρώπους ευτυχισμένους, αλλά όχι για πολύ. Κάπως έτσι ένιωσαν όλοι εκείνοι που έσπευσαν να επωφεληθούν από σφάλμα της επίσημης ιστοσελίδας της Hewlett-Packard και να αγοράσουν πανάκριβους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές έναντι 1,58 λιρών, δηλαδή 1,86 ευρώ.

Ναι, ακόμα και οι μάγοι των ηλεκτρονικών κάνουν λάθη, που μπορεί να τους στοιχίσουν ακριβά εάν δεν τα προλάβουν.

Όλα άρχισαν όταν καταναλωτές συνειδητοποίησαν πως ο φορητός υπολογιστής HP ZBook 17 G2 Mobile Workstation, αξίας 2.800 ευρώ στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας πωλούνταν μόλις για 1,86 ευρώ. Η χαρά των καταναλωτών ήταν τέτοια που τη μοιράστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έτσι το πήρε... χαμπάρι η εταιρεία.


Το σφάλμα της ιστοσελίδας

Άμεσα έθεσε εκτός λειτουργίας την ιστοσελίδα της προκειμένου να λύσει το πρόβλημα, ενώ έσπευσε να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό ότι οι παραγγελίες με τις εσφαλμένες τιμές ακυρώνονται. «Ειλικρινά ζητούμε συγνώμη από τους πελάτες μας για την όποια ταλαιπωρία δημιουργήθηκε», ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, διευκρινίζοντας ότι οι πελάτες θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

Μπορεί όμως μια εταιρεία να ακυρώσει την προπληρωμένη παραγγελία ενός πελάτη; Ναι, λέει ο Οργανισμός Δικαιωμάτων των Καταναλωτών «Citizen Advice», εφόσον «έχει γίνει κάποιο πραγματικά ειλικρινές λάθος από την πλευρά της και το έχει παρατηρήσει ο καταναλωτής».