6 Αυγούστου 2016, 11:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Αυγούστου 2016, 10:36

Κακαβιά από τη Φώκαια της Μικράς Ασίας

  • Κακαβιά από τη Φώκαια της Μικράς Ασίας

Μια συνταγή φωκιανή, όπως την παρουσίασε η Μαρία Εκμεκτσίογλου στην εκπομπή της «Από την Πόλη στην Ανατολή».

ΥΛΙΚΑ
  • 10 μύδια
  • 8 γαρίδες
  • 1 καλάμαρι
  • 2 σκορπίνες
  • 2 χελιδονόψαρα
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 μεγάλη πατάτα 
  • λεμόνι
  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό, προσθέτουμε ένα ολόκληρο κρεμμύδι, αλάτι, ψιλοκομμένα καρότα, πατάτα σε κύβους, καλαμάρι κομμένο σε ροδέλες, σκορπίνες, χελιδονόψαρα, μύδια, γαρίδες και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  2. Τα αφήνουμε να βράσουν για 15΄, και όσο βράζουν ξαφρίζουμε.
  3. Αφού βράσουν αφαιρούμε το ολόκληρο κρεμμύδι, προσθέτουμε ελαιόλαδο και λεμόνι και σερβίρουμε.