2 Αύγουστος 2016, 15:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Αύγουστος 2016, 14:21

Πέθανε ο άξιος Μικρασιάτης εκ Σινασού Σπύρος Ισόπουλος

  • Πέθανε ο άξιος Μικρασιάτης εκ Σινασού Σπύρος Ισόπουλος

Απεβίωσε την περασμένη Κυριακή σε ηλικία 80 ετών ο ιστορικός πρόεδρος του Σωματείου Νέα Σινασός στον Πειραιά, ιδρυτικός μέλος και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) Σπύρος Ισόπουλος. Ο θάνατός του συγκίνησε όλους τους Μικρασιάτες αλλά και τους οργανωμένους φορείς του μικρασιατικού ελληνισμού, οι οποίοι εξέδωσαν ανακοινώσεις για την απώλειά του.

Στο δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνει ένας «Έλληνας, καλός οικογενειάρχης και ακούραστος εργάτης για τα ιδανικά του» αναφέρεται μεταξύ άλλων το ΔΣ της ΟΠΣΕ, ανακοινώνοντας ότι σε αναγνώριση της τεράστιας προσφοράς του ο μεταστάς θα ανακηρυχθεί επίτιμος πρόεδρός της.

Το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕΜΙΠΟ) της Νέας Ιωνίας απευθύνει συλλυπητήρια κάνοντας λόγο για το δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνει ο Σπ. Ισόπουλος στον χώρο των ιδαλγών του μικρασιατικού πολιτισμού.

Βαθιά θλίψη εκφράζει η Πανελλήνια Ένωση Καππαδοκικών Σωματείων, της οποίας ο αείμνηστος Σπύρος Ισόπουλος είχε διατελέσει πρώτος πρόεδρος στο προσωρινό ΔΣ πριν από τις πρώτες αρχαιρεσίες.

Η εξόδιος ακολουθία για τον Σπύρο Ισόπουλο θα τελεστεί από το Γ’ Κοιμητήριο στη Νίκαια την Τετάρτη 3 Αυγούστου και ώρα 10:30.

Το Σωματείο «Η Νέα Σινασός» εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος, δηλώνει ότι θα παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία καταθέτοντας στέφανο του και ανακοινώνει ότι η εκδήλωση της Αψηλής Παναγιάς την 11η Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη μνήμη του χωρίς το γιορταστικό χαρακτήρα της.

Ενημερώνει επίσης για την παράκληση της οικογένειας του Σπύρου Ισόπουλου, αντί στεφάνων όσοι επιθυμούν να διαθέσουν τη δωρεά στο Σωματείο «Η Νέα Σινασός» ή όπου αλλού το κρίνουν.