2 Αύγουστος 2016, 11:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Αύγουστος 2016, 12:34

Διαρροή απόρρητου εγγράφου του ΥΠΕΞ από τον Ρουβίκωνα

  • Διαρροή απόρρητου εγγράφου του ΥΠΕΞ από τον Ρουβίκωνα
    Το έγγραφο που δημοσίευσαν τα μέλη του Ρουβίκωνα έχει την ένδειξη «απόρρητο - άμεσης επίδοσης»

Wikileaks αλά ελληνικά από τα μέλη του Ρουβίκωνα, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης η ομάδα δημοσίευσε στο athens.indymedia.org έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών με την ένδειξη «απόρρητο - άμεσης επίδοσης». Το έγγραφο φέρει ημερομηνία 26 Ιουλίου 2016, προέρχεται από τη Διεύθυνση Τουρκίας του ΥΠΕΞ, κοινοποιείται στο γραφείο του Νίκου Τόσκα αλλά και στο γραφείο του πρωθυπουργού, και το θέμα του είναι η ασφάλεια της πρεσβείας και της πρεσβευτικής κατοικίας της Τουρκίας.

Το ΥΠΕΞ ζητά από την ΕΛΑΣ ενημέρωση για το περιστατικό με τις μπογιές που έριξαν μέλη του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Τουρκίας.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα στην ανάρτηση που έκαναν υποστηρίζουν ότι υπάρχει και άλλο έγγραφο (που δεν δίνουν στη δημοσιότητα) στο οποίο αναφέρεται ότι η πρεσβεία της Τουρκίας ζήτησε από το υπουργείο Εξωτερικών «τη δίωξη και την τιμωρία μας».


Πατήστε πάνω στην εικόνα για το έγγραφο σε μεγαλύτερη ανάλυση

Οι συντάκτες της ανακοίνωσης που συνοδεύει το απόρρητο έγγραφο έχουν και ένα υστερόγραφο για τον Τούρκο πρέσβη: «Όσον αφορά στο σχόλιο μέσω Τwitter του Τούρκου πρέσβη Kerim Uras, ότι ο Ρουβίκωνας “υποστηρίζει το αντιδημοκρατικό πραξικόπημα στην Τουρκία”, είναι τόσο αστείο όσο και γραφικό. […] Δεν είναι όμως καθόλου γραφική αυτή η φωλιά των Τούρκων πρακτόρων της ΜΙΤ στη Βασιλέως Γεωργίου. Δεν χρειάζεται απλά μπογιές στο κτήριό σας “Κύριε Kerim”, να τιναχτεί στον αέρα χρειάζεται!».