2 Αύγουστος 2016, 09:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Αύγουστος 2016, 10:04

Ρωσικά μαθαίνουν στη Θεσσαλονίκη λόγω τουρισμού

  • Ρωσικά μαθαίνουν στη Θεσσαλονίκη λόγω τουρισμού
    (Φωτ.: pontos-news.gr/ Γεωργία Βορύλλα)

Νέο πρόγραμμα εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας για τον τουρισμό πρόκειται να λειτουργήσει από τον Οκτώβριο στο Δήμο Θεσσαλονίκης, με δεδομένη την επιτυχία προηγούμενου προγράμματος για συγκεκριμένες ομάδες επαγγελματιών που μόλις ολοκληρώθηκε αλλά και γιατί η ζήτηση είναι μεγάλη.

Όπως εξήγησε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης για δράσεις Παιδείας Αναστάσιος Τελίδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 FM, ο επαγγελματικός κόσμος που δραστηριοποιείται στην πόλη έχει δείξει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον. 

«Κάθε ένα από τα τρία τμήματα που δημιουργήθηκαν στον κύκλο μαθημάτων ρωσικής γλώσσας επαγγελματικής ορολογίας είχε διαφορετική θεματική ενότητα. Ήταν για εργαζόμενους σε αεροπορικές εταιρείες (αεροσυνοδούς και πιλότους), αυτοαπασχολούμενους και επιχειρηματίες της πόλης που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώση στη ρωσική γλώσσα και ξενοδοχοϋπάλληλους ή επαγγελματίες στον επισιτιστικό κλάδο» σημείωσε ο Αναστάσιος Τελίδης.

Μάλιστα είπε ότι οι συμμετέχοντες εργάζονται οι πιο πολλοί, έχουν έρθει σε επαφή με τουρίστες από τις ανατολικές χώρες και αντιλαμβάνονται πως η ρωσική γλώσσα είναι ένα πολύ χρήσιμο εφόδιο για αυτούς.

«Στρατηγική μας επιλογή είναι η ενίσχυση του τουρισμού» είπε ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Είναι η πρώτη χρονιά που υλοποιήθηκαν μαθήματα επαγγελματικής ορολογίας και η τρίτη που υλοποιείται πρόγραμμα εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας για τον τουρισμό ευρύτερα.

Για το ενδιαφέρον του κόσμου είπε ότι είναι πολύ μεγάλο, ενώ από τις πρώτες ώρες που βγαίνουν οι ανακοινώσεις οι θέσεις συμπληρώνονται. Σχετικά με το νέο πρόγραμμα που θα λειτουργήσει από τον Οκτώβριο σχολίασε πως «είναι ακόμα ένας κύκλος εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας για τον τουρισμό που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ομίλου Μουζενίδης Γκρουπ σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης». Η έναρξή του θα γίνει τον Οκτώβριο και οι αιτήσεις το Σεπτέμβριο.