2 Αύγουστος 2016, 09:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Αύγουστος 2016, 09:19

Δήμαρχος έγινε οδηγός ασθενοφόρου για να σώσει νεαρό τραυματία

  • Δήμαρχος έγινε οδηγός ασθενοφόρου για να σώσει νεαρό τραυματία
    Δημήτρης Καραστέργιος, δήμαρχος Δεσκάτης (φωτ.: aetos-grevena.blogspot.gr)

Μπροστά στον κίνδυνο να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή, δήμαρχος δήμου στα Γρεβενά έκανε για λίγη ώρα τον οδηγό ασθενοφόρου προκειμένου να διακομιστεί ο τραυματίας στο νοσοκομείο. Κι αυτό γιατί ο ένας και μοναδικός οδηγός του ασθενοφόρου είχε ρεπό!

Ο λόγος για τον Δημήτρη Καραστέργιο, δήμαρχο Δεσκάτης στα Γρεβενά, που έδρασε αμέσως μόλις είδε τον νεαρό τραυματία να κείτεται αιμόφυρτος στο έδαφος, κοντά στο σημείο που είχε συγκρουστεί η μηχανή του με αυτοκίνητο.

Χωρίς να χάσει χρόνο, πήγε στο κέντρο υγείας και πήρε το ασθενοφόρο για να παραλάβει τον νεαρό.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χθες αργά το μεσημέρι βρέθηκε εντελώς τυχαία στον τόπο του ατυχήματος, επιστρέφοντας από αυτοψία σε έργα του Δήμου και σοκαρίστηκε όταν είδε τον νεαρό μοτοσικλετιστή να βρίσκεται στο έδαφος με το κεφάλι του γεμάτο στα αίματα και χωρίς να έχει καμία επαφή με το περιβάλλον. «Επικοινώνησα αμέσως με το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης, αλλά το ασθενοφόρο ήταν ακινητοποιημένο λόγω άδειας-ρεπό του οδηγού. Προς τιμήν τους ο γιατρός και μια νοσηλεύτρια έφτασαν στο σημείο του ατυχήματος με ιδιωτικό αυτοκίνητο προκειμένου να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες» είπε.


Γιατροί, νοσοκόμες και πολίτες μεταφέρουν συχνά με τα ιδιωτικά οχήματά τους ασθενείς μια και το ασθενοφόρο της Δεσκάτης δεν είναι πάντα διαθέσιμο

Η Δεσκάτη απέχει από τα Γρεβενά 60 χλμ, αλλά για να πάει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που σταθμεύει στο νοσοκομείο και να επιστρέψει μεταφέροντας τον τραυματία θα χρειαζόταν τουλάχιστον δυο ώρες.

Φοβούμενος για την υγεία και την τύχη του νεαρού, ο δήμαρχος δήλωσε ότι «δεν δίστασα ούτε μια στιγμή, πήγα στο κέντρο υγείας, πήρα τα κλειδιά του ασθενοφόρου από την υπηρεσία και το οδήγησα ο ίδιος στο σημείο του ατυχήματος».

Ο γιατρός και η νοσηλεύτρια προσέφεραν στον τραυματία τις πρώτες βοήθειες και το ασθενοφόρο ξεκίνησε για το νοσοκομείο Γρεβενών.

«Πριν προλάβω να κάνω τα πρώτα χιλιόμετρα, συνάντησα στο δρόμο συμπολίτη μας που πριν να συνταξιοδοτηθεί ήταν οδηγός ασθενοφόρου του κέντρου υγείας». Ο Δημήτρης Καραστέργιος τονίζει ότι ο άνθρωπος προθυμοποιήθηκε να πραγματοποιήσει ο ίδιος την διακομιδή του τραυματία στο νοσοκομείο. Μισή ώρα μετά, κι ενώ το ασθενοφόρο κατευθυνόταν στα Γρεβενά, ο κανονικός οδηγός του που είχε ρεπό συνάντησε το ασθενοφόρο στο μέσο της διαδρομής, όπου το παρέλαβε για να μεταφέρει τον νεαρό στο νοσοκομείο των Γρεβενών.

Ο νεαρός τραυματίας νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου με τραύματα στο σώμα και το πρόσωπο, χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.