1 Αύγουστος 2016, 21:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Αύγουστος 2016, 23:00

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Λίμνη Ευβοίας

  • Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Λίμνη Ευβοίας
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μετά από 48 και πλέον εφιαλτικές ώρες, η  μεγάλη πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια τέθηκε υπό έλεγχο από τις δυνάμεις πυρόσβεσης. Ωστόσο, η πύρινη λαίλαπα, στο διάβα της, κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή.

Η προσοχή των αρχών αυτή την ώρα στέφεται προς ένα μέτωπο, το οποίο κατευθύνεται νοτιότερα προς το Όρος Καντήλι, και συνεργεία εργάζονται για τη δημιουργία δύο αντιπυρικών ζωνών, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος να περάσει η φωτιά στο χωριό Τρούπι που βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού. Σύμφωνα με τον γγ Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη, η κατάσταση είναι βελτιωμένη σε σχέση με χθες, ενώ η πόλη της Λίμνης δεν κινδυνεύει και οι πολίτες επιστρέφουν σιγά σιγά στους κανονικούς τους ρυθμούς.

Ωστόσο, η περιοχή της Λίμνης Ευβοίας κηρύχθηκε σήμερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να ενισχυθεί η παροχή άμεσης βοήθειας για την αποκατάσταση των ζημιών που άφησε πίσω της η καταστροφική φωτιά. Το αίτημα υποβλήθηκε από τον δήμαρχο της Λίμνης Χρήστο Καλυβιώτη στη διάρκεια σύσκεψης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, υπό την προεδρία του αν. υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Τόσκα. Ο υπουργός είχε δηλώσει από νωρίς ότι θα κάνει δεκτό το αίτημα του Δήμου, μόλις υποβληθεί επίσημα μέσω της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.