2 Αύγουστος 2016, 08:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Αύγουστος 2016, 08:23

Μίνι καύσωνας και τοπικές καταιγίδες την Τρίτη

  • Μίνι καύσωνας και τοπικές καταιγίδες την Τρίτη
    Φωτ.: Olivier Hoslet (EPA)

Θερμοκρασία έως 39 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και έως 35 βαθμούς στα νησιά προβλέπουν την Τρίτη οι μετεωρολόγοι. Από το απόγευμα στα βόρεια τοπικές καταιγίδες, οι οποίες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και στα κεντρικά ηπειρωτικά.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως  38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αρχικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και το απόγευμα θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως  36 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν όμβροι ή καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 21 έως  37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με όμβρους ή καταιγίδες στην Ήπειρο, και πιθανώς και στα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως  38 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά και παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αίθριος καιρός προβλέπεται σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο. Τοπικές νεφώσεις  τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων ή καταιγίδων στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως  38 και πιθανόν τοπικά έως  39 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως  35 βαθμούς Κελσίου.

Σε Δωδεκάνησα και νησιά ανατολικού Αιγαίου αίθριος καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως  35 βαθμούς Κελσίου.