1 Αύγουστος 2016, 12:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Αύγουστος 2016, 12:37

Ρίο 2016: Πλημμύρισε η ελληνική αποστολή, εικόνες χάους στο Ολυμπιακό Χωριό

  • Ρίο 2016: Πλημμύρισε η ελληνική αποστολή, εικόνες χάους στο Ολυμπιακό Χωριό
    Το κτήριο στο Ολυμπιακό Χωριό που στεγάζει τις αποστολές της Ελλάδας και της Κροατίας (φωτ.: EPA / Antonio Lacerda)

Και ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο, οι ίδιες οι αποστολές που έχουν φτάσει στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας έρχονται να επιβεβαιώσουν τα αρνητικά δημοσιεύματα σχετικά με τις υποδομές.

Οι επικεφαλής της ελληνικής αποστολής μεταφέρουν εικόνες χάους από τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού.

Οι εσωτερικοί χώροι των κτηρίων θυμίζουν γιαπί, τα οργανωτικά προβλήματα είναι πολλά, ενώ προκύπτουν και σημαντικά ζητήματα που κάνουν την παραμονή των αθλητών εξαιρετικά δύσκολη. Μάλιστα η ελληνική αποστολή αναγκάστηκε να αλλάξει δωμάτια και όροφο καθώς κάποια σημεία πλημμύρισαν.

Ο αρχηγός Ισίδωρος Κούβελος μιλώντας στον ρ/σ Αθήνα 9,84 υπογράμμισε ότι η διαμονή στο Ολυμπιακό Χωριό είναι τραγική. «Απ’ έξω είναι ένα κόσμημα, αλλά από μέσα θυμίζει γιαπί. Δεν λειτουργούν τα υδραυλικά, τρέχουν τα νερά, δεν υπάρχουν καθρέφτες στα μπάνια. Να φαντασθείτε ότι αλλάξαμε όροφο γιατί πλημμυρίσαμε», είπε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε δε ότι τα όσα… τραβούν οι Έλληνες στο Ρίο είναι τίποτα μπροστά σε ό,τι έχουν να αντιμετωπίσουν άλλες αποστολές. «Όπως η ιαπωνική. Είχαν διαρροή αερίου!», δήλωσε ο Ισίδωρος Κούβελος. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ελληνικής αποστολής κάθε πρωί στο μίτινγκ των αρχηγών αποστολών ακούγονται πολλά παράπονα.

«Και το πρόβλημα με τις μετακινήσεις είναι τεράστιο. Η εθνική πόλο έχασε μια προπόνηση, επειδή ο οδηγός έχασε το δρόμο προς το κολυμβητήριο. Μας ζήτησαν χίλιες φορές συγγνώμη, αλλά τι να την κάνουμε;», κατέληξε ο Ισίδωρος Κούβελος.