31 Ιούλιος 2016, 19:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Ιούλιος 2016, 22:21

Focus: 50.000 διαδηλωτές υπέρ του Ερντογάν στην Κολωνία

  • Focus: 50.000 διαδηλωτές υπέρ του Ερντογάν στην Κολωνία
    Φωτ.: EPA / Henning Kaiser

Τους 50.000 έχουν φθάσει οι διαδηλωτές υπέρ του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που έχουν συγκεντρωθεί στην Κολωνία, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την τοπική Αστυνομία που επικαλείται το περιοδικό «Focus». Η συγκέντρωση, η οποία έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει ως τις 21:00 (ώρα Ελλάδος), εξελίσσεται ως τώρα χωρίς προβλήματα.

Από την Δήμαρχο Κολωνίας Χενριέτε Ρέκερ έχει δημιουργηθεί επιτελείο κρίσης σε πυροσβεστικό σταθμό της περιοχής, ώστε να είναι δυνατό, σε περίπτωση ανάγκης, να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος.

Οι συγκεντρώσεις περιφρουρούνται από δύναμη 2.700 αστυνομικών, τόσο από το κρατίδιο όσο και από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία. Η κεντρική εκδήλωση υπέρ του Ερντογάν ξεκίνησε, όπως είχε προγραμματιστεί, με την ανάκρουση διαδοχικά του τουρκικού και του γερμανικού εθνικού ύμνου και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία και των επιθέσεων στο Παρίσι, το Μόναχο, την Άγκυρα και τη Νίκαια. Σε όλες τις ομιλίες πάντως υπάρχουν αιχμές εναντίον των Γερμανών πολιτικών και των τοποθετήσεών τους το τελευταίο διάστημα στην Τουρκία, ενώ εκ των κεντρικών συνθημάτων που ακούγονται είναι αυτό υπέρ της επαναφοράς της θανατικής ποινής στην Τουρκία.

Στην εκδήλωση παρευρίσκεται, παρά τις προειδοποιήσεις των γερμανικών αρχών, ο υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας Ακίφ Τσαγκατάι Κιλίτς, ο οποίος έχει μάλιστα γεννηθεί στην Γερμανία. Ο Κιλίτς δήλωσε ότι η διαδήλωση των υποστηρικτών του Τούρκου Προέδρου αποτελεί μήνυμα ενότητας εναντίον των πραξικοπηματιών.