31 Ιούλιος 2016, 18:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Ιούλιος 2016, 18:43

Στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους από τη φωτιά στην Βόρεια Εύβοια

  • Στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους από τη φωτιά στην Βόρεια Εύβοια
    Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στη δασική περιοχή, ανατολικά της κωμόπολης Λίμνης στη Βόρεια Εύβοια, υπήρξε το μεσημέρι λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, αλλά και του δύσβατου εδάφους που εμποδίζει τα πεζοφόρα τμήματα να φτάσουν στις πύρινες εστίες. Όλες οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης από την ευρύτερη περιοχή έχουν συγκεντρωθεί στην συγκεκριμένη κωμόπολη και δίνουν μάχη με τις φλόγες που έχουν κάνει στάχτη, από χθες που ξέσπασε η πυρκαγιά, περίπου 20.000 στρέμματα δάσους.

Στην περιοχή επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 58 οχήματα, 74 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 στρατιώτες, υδροφόρα οχήματα, χωματουργικά μηχανήματα, έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

Από νωρίς το πρωί βρίσκεται στην περιοχή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. Σε νεότερες δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισήμανε ότι συντρέχουν δύσκολοι παράγοντες που δυστυχώς παρά τις προσπάθειες που έδειχναν ότι η φωτιά είναι διαχειρίσιμη, οι παράγοντες αυτοί, οι κακές καιρικές συνθήκες, οι έντονοι αέρηδες και μάλιστα με την μεταβλητότητα στη φορά τους, το πυκνό δασικό σύμπλεγμα της χαλεπίου πεύκης και το ανάγλυφο της περιοχής, έφεραν πάρα πολλά προβλήματα τα οποία την αναζωπύρωσαν.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, μόνο κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12ωρου εκδηλώθηκαν συνολικά 27 αγροτοδασικές πυρκαγιές.