31 Ιουλίου 2016, 16:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Ιουλίου 2016, 15:38

Στη Σόφια την Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας

  • Στην Νέα Υόρκη ο Αλέξης Τσίπρας
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου μεταβαίνει αύριο στη Σόφια ο Αλέξης Τσίπρας. Η επίσκεψη γίνεται στο πλαίσιο της σύγκλισης της Συνόδου του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας και αναμένεται να υπογραφούν μια σειρά από συμφωνίες.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν οι: Γιώργος Σταθάκης, υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Νίκος Κοτζιάς, υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πάνος Σκουρλέτης, υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Χρήστος Σπίρτζης, υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μουζάλας, αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Τόσκας, αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην αποστολή αναμένεται να συμμετάσχει και η σύζυγος του πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιάνα. Ο Αλ. Τσίπρας θα έχει το πρωί συνάντηση με τον Βούλγαρο ομόλογό του Μπόικο Μπορίσοφ και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας Ρόζεν Πλεβνέλιεφ. Μετά το πέρας της Συνόδου θα πραγματοποιηθεί η υπογραφή των συμφωνιών.