30 Ιούλιος 2016, 22:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιούλιος 2016, 22:12

Καίει ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Βόρεια Εύβοια

  • Καίει ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Βόρεια Εύβοια
    Φλόγες έχουν πλησιάσει ξενοδοχείο κοντά στην Λίμνη, το όποιο εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR)

Χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους έχουν γίνει στάχτη από τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Φαράκλα της Βόρειας Εύβοιας, η οποία ενισχύεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει φτάσει νότια της Λίμνης Ευβοίας. 

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν ένα ξενοδοχείο  και η Μονή Γαλατάκη.

 Η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει ωστόσο ότι δεν απειλούνται προς το παρόν κατοικημένες περιοχές. Τεράστια είναι η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων προκειμένου να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο. Στην Βόρεια Εύβοια έχουν σπεύσει ενισχύσεις από τη Λαμία, την Καρδίτσα, την Ανδραβίδα αλλά και την Αθήνα.

Μάχη με τις φλόγες και στην Κρήτη
Σε εξέλιξη, από αργά το μεσημέρι του Σαββάτου, εξακολουθεί να βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αρχικά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Σαχτούρια Ρεθύμνου και πήρε κατεύθυνση προς τον οικισμό Άγιος Παύλος, ο οποίος εκκενώθηκε προληπτικά.

Οι προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης γίνονται χωρίς την βοήθεια πτητικών μέσων που δεν μπορούν να συνδράμουν λόγω των ισχυρών ανέμων.

Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην περιοχή Προσήλιο, του δήμου Ανατολικής Μάνης, αλλά και στις Ερυθρές Αττικής.