29 Ιούλιος 2016, 22:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιούλιος 2016, 19:49

Κάνει ό,τι μπορεί για να σώσει την Μαρινόπουλος διαβεβαιώνει η κυβέρνηση

  • Κάνει ό,τι μπορεί για να σώσει την Μαρινόπουλος διαβεβαιώνει η κυβέρνηση
    (Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ / PIXEL / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

«Η κυβέρνηση εξετάζει συνολικά το ζήτημα της αλυσίδας καταστημάτων Carrefour-Μαρινόπουλος, το οποίο είναι σύνθετο, απαιτεί ειδική ρύθμιση και όταν υπάρξει απόφαση θα ανακοινωθεί», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Βλάχου για τη ζημιά που υφίστανται οι αγρότες παραγωγοί που προμήθευαν την εταιρεία.

Όπως ανέφερε ο Γ. Βλάχος, οι αγρότες αυτοί βρίσκονται σε ιδιότυπη ομηρία καθώς καλούνται να πληρώσουν ΦΠΑ, να δηλώσουν έσοδα και να φορολογηθούν για τιμολόγια που εξέδωσαν αλλά δεν εισέπραξαν.

Απαντώντας ο Τρύφων Αλεξιάδης υποστήριξε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αλλάξουν οι συγκεκριμένες φορολογικές διατάξεις, έτσι ώστε οι υπόχρεοι να καταβάλουν το ΦΠΑ μόνο για χρήματα που έχουν εισπραχθεί.

Στα προβλήματα των εργαζομένων στην Carrefour-Μαρινόπουλος, αναφέρθηκε στη συνέχεια και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη.

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να μην κλείσει η επιχείρηση και να κατοχυρωθούν τα επιμέρους δικαιώματα των εργαζομένων. Ο Χρήστος Κατσώτης από την πλευρά του ζήτησε να υπάρξει μέριμνα, ώστε να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας σε περίπτωση συγχώνευσης και σε περίπτωση πτώχευσης, οι εργαζόμενοι να αποκτήσουν προτεραιότητα έναντι των άλλων πιστωτών της εταιρείας.