29 Ιούλιος 2016, 17:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιούλιος 2016, 16:53

Τσίπρας: Το αεροδρόμιο της Πάρου ανήκει στο λαό

  • Τσίπρας: Το αεροδρόμιο της Πάρου ανήκει στο λαό
    (Φωτ.: Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού)

Το χαρακτήρισε έργο πνοής για την Πάρο και τόνισε ότι εξαιτίας της ευκολότερης πρόσβασης αποτελεί εργαλείο ώστε να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος. Ο πρωθυπουργός το μεσημέρι της Παρασκευής εγκαινίασε το νέο αεροδρόμιο του νησιού, το οποίο –όπως είπε– αναμένεται να αυξήσει κατά 150.000 τους επισκέπτες.

Στην ομιλία του υπογράμμισε ακόμα ότι τέτοια έργα, που προωθούνται σε όλη τη χώρα, δημιουργούν τον ασφαλή δρόμο για τη μείωση της ανεργίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει τόσο ο ανασχεδιασμός των ακτοπλοϊκών γραμμών στο σύνολο της νησιωτικής χώρας, όσο και η προώθηση υδατοδρομίων, ιδιαίτερα στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Αιγαίου. Ταυτόχρονα, από την εξοικονόμηση πόρων που συνεπάγεται το νέο αεροδρόμιο θα εξασφαλιστούν δύο ελικόπτερα για έκτακτες αερομεταφορές.

Είπε, ακόμη, ότι η πολιτεία πρέπει να σκύψει με ευαισθησία στο θέμα της νησιωτικότητας, και γι’ αυτό θα πρέπει να εφαρμοστεί πρόγραμμα ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους και των δομών τους, ιδίως στα νησιά. Επίσης ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Παροναξίας για τη δήλωσή του ότι η Εκκλησία θα μπορούσε να διαθέσει έκταση για δημιουργία νοσοκομείου.

«Το νέο αεροδρόμιο έχει ένα και μόνο ιδιοκτήτη, τους Παριανούς. Δεν έχει ιδιοκτήτη καμία κυβέρνηση και κανέναν υπουργό», κατέληξε ο πρωθυπουργός.