29 Ιούλιος 2016, 16:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιούλιος 2016, 15:30

Η άτρωτη λιμουζίνα του Πούτιν (φωτο)

  • Η άτρωτη λιμουζίνα του Πούτιν (φωτο)
    Το πολυσυζητημένο αυτοκίνητο που κατασκευάζεται κατά παραγγελία του Ρώσου προέδρου (φωτ.: Sputnik/Sergey Subbotin)

Ένα απόρθητο αυτοκίνητο, ικανό να ανταπεξέλθει σε πλήθος επιθέσεων φαίνεται ότι είναι το όχημα «Kortezh» που ετοιμάζεται αποκλειστικά για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στη Ρωσία, με τη συνεργασία της Porshe. Απόδειξη είναι το αποτέλεσμα του τεστ μετωπικής σύγκρουσης που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουνίου στο Βερολίνο, όπου το όχημα απέσπασε την υψηλότερη βαθμολογία.

Όπως είπε ο αντιπρύτανης για θέματα καινοτομίας της Πολυτεχνικής Σχολής της Αγίας Πετρούπολης «Μέγας Πέτρος» Αλεξέι Μπαραβκόφ, «κατά τη διάρκεια του τεστ μετωπικής σύγκρουσης πραγματοποιήθηκε ένα σύνολο δοκιμών, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, δηλαδή καλυπτόμενα, πλευρικά και πίσω χτυπήματα. Με την πρώτη προσπάθεια, στην πρώτη δοκιμή του τεστ, το έργο έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία».


(φωτ.: Avtomotive Consulting GmbH)

Ωστόσο, η ρωσική βιομηχανία αντιμετωπίζει μια νέα πρόκληση, είπε ο Μπαραβκόφ, που δεν είναι άλλη από το χρόνο διάθεσης του προϊοντος στην αγορά (time to market – ο ελάχιστος χρόνος εξόδου του παγκόσμιου ανταγωνιστικού προϊόντος νέας γενιάς στην αγορά). Η συντόμευση αυτού του χρόνου στα εργοστάσια του μέλλοντος θα εξασφαλίσει ριζικά νέες προσεγγίσεις στον ψηφιακό σχεδιασμό των τεχνολογιών βελτιστοποίησης, στη βάση μίας συνολικής μαθηματικής μοντελοποίησης.


(φωτ.: Avtomotive Consulting GmbH)

Το «Kortezh» έχει στοιχίσει μέχρι τώρα περίπου 54 εκατομμύρια ευρώ. Αναμένεται να είναι έτοιμο το 2018, οπότε θα αντικαταστήσει τη νυν προεδρική λιμουζίνα ZΙL-41047. Εκτός του προεδρικού οχήματος, προγραμματίζεται να κατασκευαστούν ακόμα 200 οχήματα.