29 Ιούλιος 2016, 14:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιούλιος 2016, 17:11

Μπόρις Μουζενίδης: Ο Πόντιος που θέλει να απογειώσει τον τουρισμό της Κύπρου

Στην Ελλάδα είναι γνωστός ως ο άνθρωπος που έφερε τους Ρώσους τουρίστες στη χώρα. Τώρα όμως ο Μπόρις Μουζενίδης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ετοιμάζεται να κατακτήσει έναν ακόμα στόχο, την Κύπρο.

Ο Πόντιος επιχειρηματίας, πριν από τη συνάντηση με τον Κύπριο υπουργό Μεταφορών Μάριο Δημητριάδη, μίλησε αποκλειστικά στο Σίγμα, σε μια σπάνια συνέντευξη αφού επιλέγει να κρατά χαμηλό προφίλ.

Όπως είπε, στόχος του ομίλου Mouzenidis, στον οποίο ανήκει η αεροπορική Ellinair, είναι να φέρει περισσότερους τουρίστες στην Κύπρο. Ήδη η εταιρεία πραγματοποιεί το δρομολόγιο Λάρνακα-Θεσσαλονίκη ενώ σκοπεύει να εξυπηρετήσει διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, και τη Ρωσία. Από του χρόνου θέλει να έχει πτητικό έργο προς Μόσχα.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε, ο Μπόρις Μουζενίδης τονίζει ότι βλέπει πρόσφορο επιχειρηματικό έδαφος στην Κύπρο. «Με τη βοήθεια Θεού θα φέρουμε και φέτος» είναι η απάντηση που δίνει στην ερώτηση για τους Ρώσους τουρίστες θα έρθουν στην Ελλάδα. Δημοσίευμα του Σίγμα αναφέρει ότι ο όμιλος Mouzenidis «διαχειρίζεται» 400-500 χιλιάδες αφίξεις το χρόνο.

Ο όμιλος αριθμεί 16 εταιρείες, με σημαντικότερες τη Mouzenidis Travel, που έχει ίσως τον μεγαλύτερο στόλο μεταφορικών μέσων στη βόρεια Ελλάδα, την Ellinair, ξενοδοχεία, εταιρεία ακινήτων και εταιρείες που ασχολούνται με την ανάπτυξη του ιατρικού και θρησκευτικού τουρισμού.