28 Ιούλιος 2016, 17:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιούλιος 2016, 17:12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε τις πρωταθλήτριες Ευρώπης στο μπάσκετ κωφών (φωτο)

  • Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε τις πρωταθλήτριες Ευρώπης στο μπάσκετ κωφών (φωτο)
    Ο Προκόπης Παυλόπουλος υποδέχτηκε τα «χρυσά» κορίτσια στο Προεδρικό Μέγαρο και τα συνεχάρη για τη μεγάλη τους επιτυχία (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)
  • Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε τις πρωταθλήτριες Ευρώπης στο μπάσκετ κωφών (φωτο)
    Η αρχηγός της ομάδας προσφέρει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μια φανέλα της Εθνικής ως αναμνηστικό δώρο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)
  • Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε τις πρωταθλήτριες Ευρώπης στο μπάσκετ κωφών (φωτο)
    Και η καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Τις πρωταθλήτριες Ευρώπης στην καλαθοσφαίριση κωφών που κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο στον τελικό της διοργάνωσης στη Θεσσαλονίκη, υποδέχτηκε την Πέμπτη 28 Ιουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο ο Προκόπης Παυλόπουλος. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε τα συγχαρητήριά του στα «χρυσά» κορίτσια και εξέφρασε την ελπίδα η Πολιτεία να μην ξεχάσει πόσο σημαντική ήταν η διάκριση που πέτυχαν.

«Αυτό που πετύχατε τιμά την Ελλάδα και δίνει ένα μεγάλο παράδειγμα σε όλους, στους συναθλητές σας, στην κοινωνία μας, σ΄εμάς τους πολιτικούς, ως προς το τι μπορεί να κάνει αυτός ο τόπος», τόνισε.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος εξήρε επίσης τη σημασία του επιτεύγματος σε μια χρονική στιγμή που η χώρα μας ταλανίζεται από σημαντικά προβλήματα. «Δείξατε με αυτό τον τρόπο τη δύναμη της ψυχής σας. Αλλά κυρίως δείξατε ότι η Ελλάδα, μέσα στην κρίση, έχει δυνάμεις πάνω στις οποίες μπορεί να στηρίζεται. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν οι δυνάμεις αυτές, που έχουν την ιδιαιτερότητα την οποία εσείς αντιμετωπίζετε, μετατρέπουν την ιδιαιτερότητα σε δύναμη», πρόσθεσε.

«Άρα το ότι είμαστε σήμερα εδώ, σε αυτό το χώρο, είναι οφειλόμενο χρέος από την πλευρά μου. {…} Εύχομαι όλοι μας και η Πολιτεία να μην ξεχάσει ότι αυτή η διάκριση ήταν πολύ μεγάλη αλλά χρειαζόσαστε στήριξη στη ζωή για να δώσετε αυτά που μπορείτε να δώσετε. Και μπορείτε να δώσετε πολλά», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Λίγο αργότερα οι πρωταθλήτριές μας βρέθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου όπου είχαν συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Gallery