28 Ιούλιος 2016, 16:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιούλιος 2016, 16:29

Πόλεμος ανακοινώσεων για την κυβερνητική αποστολή στην Πάρο

  • Το πρόγραμμα της επίσκεψης Τσίπρα στις ΗΠΑ
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πολιτική κόντρα από το… πουθενά με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Πάρο, και με αιτία τροπολογία που αφορά τις συνοδείες του πρωθυπουργού, του Προέδρου της Δημοκρατίας και των υπουργών Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών στα ταξίδια τους.

Η τροπολογία δίνει το ελευθέρας για συνοδεία άνω των 60 ατόμων και για διαμονή των συνοδών στο ίδιο ξενοδοχείο με το πρόσωπο που είναι μαζί.

Την αρχή έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Ο Αλ. Τσίπρας πάει στην Πάρο για εγκαίνια και παίρνει μαζί του 54 άτομα, για τρεις μέρες δωρεάν. Περνάνε τώρα τροπολογία για να τα πληρώσουμε εμείς». Ακολούθησε ο εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Κουμουτσάκος, επίσης με ανάρτηση στο Twitter.

Απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν ότι για τα εγκαίνια του αεροδρομίου στην Πάρο «η ολιγομελής κυβερνητική αντιπροσωπία θα μεταβεί και θα επιστρέψει αυθημερόν στην Αθήνα», συμπληρώνοντας πως «οι Γκέμπελς της ΝΔ χρειάζονται μόνιμες διακοπές».

Μάλιστα, το Μαξίμου καλεί τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γιώργο Κουμουτσάκο να μεταβούν στην Πάρο για να διαπιστώσουν από πρώτο χέρι ότι η κυβερνητική αντιπροσωπία θα πάει στο νησί με ειδική πτήση που χορηγεί η Aegean. «Και στη συνέχεια να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους στον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος, ασφαλώς, δεν πρόκειται να ανεχθεί δύο ψεύτες και λαϊκιστές σε ανώτατα κομματικά αξιώματα», πρόσθεσαν οι κύκλοι του Μαξίμου.

Άμεση ήταν η απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Λυπούμαστε που χαλάσαμε στον πρωθυπουργό και την κουστωδία του το τριήμερο στην Πάρο. Ας μην ανησυχούν όμως. Πολύ σύντομα η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου θα είναι σε μόνιμες διακοπές», ανέφερε η ΝΔ. Ανακοίνωση για την επίμαχη τροπολογία εξέδωσε και το Ποτάμι σχολιάζοντας ότι «λεφτά για την κυβερνητική νομενκλατούρα υπάρχουν».