27 Ιούλιος 2016, 15:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιούλιος 2016, 14:58

Επιτυχία Ελλήνων μαθητών στη 27η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας στο Βιετνάμ

  • Επιτυχία Ελλήνων μαθητών στη 27η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας στο Βιετνάμ
    Η αποστολή της Ελλάδας στο Βιετνάμ (φωτ.: ibo2016.org)

Νέα σημαντική επιτυχία για την Ελλάδα στην 27η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (IBO) που διεξήχθη από 17 έως 23 Ιουλίου 2016 στο Ανόι του Βιετνάμ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, «η ελληνική αποστολή επιστρέφει με δύο χάλκινα μετάλλια που κατέκτησαν ο Τηλέμαχος Κουτουράτσας του 4ου ΓΕΛ Χανίων και ο Αχιλλέας Λασκαράτος του Πρότυπου Πειραματικού ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής και μία εύφημο μνεία που κατέκτησε ο Θεόδωρος Τσάμπρας του Πρότυπου Πειραματικού ΓΕΛ Βαρβακείου Σχολής».

Η αποστολή της Ελλάδας διακρίθηκε μεταξύ των συμμετεχόντων από 60 διαφορετικές χώρες, οι οποίοι προετοιμάζονται κάθε χρόνο εντατικά για την Ολυμπιάδα.

Την Ελλάδα εκπροσώπησαν τέσσερις μαθητές οι οποίοι επιλέχτηκαν από τον 12ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας 2016 στον οποίο συμμετείχαν φέτος περισσότεροι από 3.000 μαθητές Λυκείου. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας. Η Ελλάδα συμμετέχει στην Διεθνή Ολυμπιάδα από το 2005 και είναι η έκτη φορά τα τελευταία επτά χρόνια που πετυχαίνει διακρίσεις.

Συνοδοί των παιδιών στο Βιετνάμ ήταν η Ελευθερία Κραββαρίτη, μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Βιολογίας του ΕΚΠΑ και ο Ασημάκης Ταλαμάγκας, εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.