27 Ιούλιος 2016, 16:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιούλιος 2016, 15:55

Βίντεο-αφιέρωμα στον Βαρθολομαίο – 25 χρόνια Οικουμενικός Πατριάρχης

Τα 25 χρόνια από την ανάρρηση του Βαρθολομαίου στον Πατριαρχικό Θρόνο εορτάζονται φέτος από όλον τον ορθόδοξο ελληνισμό. Ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ενθρονίστηκε τον Οκτώβριο του 1991.

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής ετοίμασε με αφορμή αυτό το γεγονός ένα ιδιαίτερο μικρό ντοκιμαντέρ. Με αφήγηση στα αγγλικά περιγράφεται ο άνθρωπος, ο πνευματικός και θρησκευτικός ηγέτης Βαρθολομαίος. Επίσης, οι αρμοδιότητές του και συνοπτικά μέρος των πεπραγμένων του πνευματικά, η συμβολή του στον διαθρησκειακό διάλογο αλλά και στον τομέα της οικολογίας, εξ ου και η ονομασία που του αποδόθηκε ως «Πράσινος Πατριάρχης».

Στο ντοκιμαντέρ περιλαμβάνεται σπάνιο οπτικό υλικό από τη ζωή του Ιμβρίου σεμνού ανθρώπου που ευλογήθηκε να βρεθεί στο ύπατο αξίωμα του προκαθημένου του Οικουμενικού Θρόνου.

Στο ειδικό αφιέρωμα μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής γέρων Δημήτριος αναδεικνύοντας επιτεύγματα του Οικουμενικού Πατριάρχη τον οποίον αποκαλεί «σπουδαίο λειτουργό». Του εύχεται δε να συνεχίσει να προσφέρει «εξαιρετική υπηρεσία», που είναι «δώρο Θεού».

Εκδηλωσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ17
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
2016
19:00
Με ένα τριήμερο εκδηλώσεων από τις 17 έως 19 Αυγούστου.