26 Ιούλιος 2016, 22:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιούλιος 2016, 11:07

Αποκαλύφθηκε η νέα μασκότ της ΑΕΚ! (φωτο, βίντεο)

  • Αποκαλύφθηκε η νέα μασκότ της ΑΕΚ! (φωτο, βίντεο)
    Φωτ.: aekfc.gr
  • Αποκαλύφθηκε η νέα μασκότ της ΑΕΚ! (φωτο, βίντεο)
  • Αποκαλύφθηκε η νέα μασκότ της ΑΕΚ! (φωτο, βίντεο)

Αυτός είναι ο Χάγκα! Η νέα μασκότ της ΑΕΚ, που παρουσιάζεται σε φωτογραφίες και βίντεο από την ιστοσελίδα της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, προετοιμάζεται για τη γνωριμία της με τους οπαδούς της Ένωσης και ειδικά με τους μικρούς της φίλους στον αγώνα με τη Σεντ Ετιέν (Πέμπτη 4 Αυγούστου). Θα δίνει το παρών σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας στο ΟΑΚΑ και το όνομά του είναι εμπνευσμένο από το μύθο του τεράστιου δικέφαλου αετού-τιμωρού της αδικίας, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Παφλαγονία.

Ήδη ο Χάγκα έχει γνωριστεί με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας στα Σπάτα. Το όνομα επέλεξαν, με σχετική ψηφοφορία ανάμεσα σε τέσσερις υποψηφιότητες, οι οπαδοί της ΑΕΚ. Ποιος ήταν, όμως, ο Χάγκα; Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Ένωσης, ο αυτοκράτορας Κομνηνός, που είχε καταγωγή από  την Παφλαγονία, θέλησε να μεταβάλει την επίσημη σημαία του κράτους, επιβάλλοντας ως κυρίαρχη παράσταση μία μυθική οντότητα της πατρίδας του, το αετόμορφο δικέφαλο θηρίο Χάγκα.

Το συγκεκριμένο ον θεωρείτο από τον πληθυσμό της Παφλαγονίας προικισμένο με υπερφυσικές ικανότητες για να τιμωρεί την αδικία. Οι τοπικοί μύθοι διηγούνται για έναν γιγάντιο αετό με δύο κεφάλια που εύκολα σήκωνε έναν ολόκληρο ταύρο με τα νύχια του. Ο Χάγκα ήταν η προσωποποίηση της δύναμης, ενώ οι άνθρωποι συχνά στις προσευχές τους ζητούσαν την προστασία του.