26 Ιούλιος 2016, 23:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιούλιος 2016, 22:51

Βαρουφάκης: Θα είμαι παρών στις επόμενες εκλογές

  • Βαρουφάκης: Θα είμαι παρών στις επόμενες εκλογές

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ανακοίνωσε τη συμμετοχή του Diem25 στις επόμενες εθνικές εκλογές, με μορφή που θα καθορίσουν τα μέλη του, ενώ επίσης τόνισε πως σύντομα θα δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά των Eurogroup στα οποία συμμετείχε. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του Diem25 απάντησε σε ερωτήσεις αναγνωστών του ThePressProject, σε ζωντανό Q&A που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη στη Βουλή η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διαπραγμάτευση του 2015.

Απαντώντας στις κατηγορίες της ΝΔ και με αφορμή τη συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή, ο πρώην ΥΠΟΙΚ δήλωσε πρόθυμος να συμμετάσχει σε μια συζήτηση για την περίοδο εκείνη, σε όποιο μέρος επιθυμεί ο καθένας.

Σε ερώτηση σχετικά με πιθανή συνεργασία με την «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου, υποστήριξε ότι «θα συνεργαστούμε με όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς σε όλη την Ευρώπη που αρνούνται την υποταγή στις πολιτικές της τρόικας και παράλληλα αρνούνται τις σειρήνες που μας καλούν στην επιστροφή στο Έθνος/Κράτος, σε κάποιον αριστερό εθνικισμό.

Ανακοίνωσε επίσης ότι σύντομα θα δημοσιοποιήσει τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Eurogroup που συμμετείχε, καθώς και την άποψη του για το τι συνέβη στην «Άνοιξη της Αθήνας». Σχετικά με την ύπαρξη του «plan B», αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες του «σχεδίου αποτροπής», τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης δεν ήταν να εκβιάσει, αλλά να αντιδράσει στο ενδεχόμενο κλείσιμο των τραπεζών από τους εταίρους.