26 Ιούλιος 2016, 09:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιούλιος 2016, 10:35

Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στη Χίο – Αποτεφρώθηκαν χιλιάδες μαστιχόδεντρα

  • Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στη Χίο – Αποτεφρώθηκαν χιλιάδες μαστιχόδεντρα
    Πύρινες φλόγες αποτέφρωσαν χιλιάδες στρέμματα με μαστιχόδεντρα (φωτ.: politischios.gr)

Μάχη για τον έλεγχο του πύρινου μετώπου εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Χίο, έχοντας και τη συνδρομή τριών πυροσβεστικών ελικοπτέρων και δύο Canadair. Προς το παρόν η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το τοπικό μέσο ενημέρωσης politischios.gr.

Όμως παραμένει ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων λόγω των συνεχών αλλαγών της έντασης του ανέμου.

Στη διάρκεια της νύχτας, μεγαλύτερο πρόβλημα υπήρχε στη δασική έκταση μεταξύ Βέσσας και Αρμολίων, περιοχή που είχε καεί ήδη από την μεγάλη πυρκαγιά του Αυγούστου του 2012.

Τα ξημερώματα της Τρίτης έφτασαν στο νησί 21 πυροσβεστικά οχήματα από την Αθήνα, τη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που είναι ήδη στη Χίο.

Δυστυχώς, σχεδόν ολοκληρωτική είναι η καταστροφή στις καλλιέργειες των Μαστιχόδεντρων στα χωριά της Ελάτας, της Βέσσας και του Λιθίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στο Politischios.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Γ. Τούμπος η καταστροφή στα συγκεκριμένα χωριά ξεπερνάει το 90%. Σημαντικές είναι επίσης οι ζημιές στους Ολύμπους, στα Μεστά και στην περιοχή ανάμεσα σε Βέσσα και Άγιο Γεώργιο Συκούση.