26 Ιούλιος 2016, 08:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιούλιος 2016, 08:16

Βοριάδες στο Αιγαίο και τοπικές βροχές την Τρίτη

  • Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια στις 8 Δεκεμβρίου
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημήτρης Τοσίδης)

Όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια προβλέπουν την Τρίτη οι μετεωρολόγοι. Οι άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι έντασης 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά την ημέρα μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 27 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία αναμένονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Στη Θράκη γενικά αίθριος καιρός, και μόνο τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Ήπειρο τοπικές νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους ή καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα. Σε δυτική Στερεά, νησιά Ιονίου και δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι ασθενείς και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός, και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά, ενώ υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στις Κυκλάδες την ημέρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 31 και στην Κρήτη τοπικά έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα επίσης αίθριος καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 34 και τοπικά 35 βαθμούς Κελσίου.