25 Ιούλιος 2016, 12:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιούλιος 2016, 11:57

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Κοντού, ασημένιος ο Χαμαλίδης

  • Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Κοντού, ασημένιος ο Χαμαλίδης
    Η Σταυρούλα Κοντού και ο Κωνσταντίνος Χαμαλίδης ανέβηκαν στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τάε κβον ντο U21 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Γαλανόλευκο χρώμα είχε η κορυφή της κατηγορίας των -57 κιλών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τάε κβον ντο U21 που διεξάγεται στο Γκρόζνι της Ρωσίας. Η Σταυρούλα Κοντού, αθλήτρια του ΑΣ Περιστερίου, κατέκτησε το χρυσό αφού κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο δύο αντιπάλων από τη Ρωσία και στον τελικό να επικρατήσει της Άννας-Μαρίας Αντωνίου από την Κύπρο.

Κοντού: Το πάλεψα πολύ όλα αυτά τα χρόνια μαζί με τον δάσκαλό μου Κυριάκο Παρασίδη.

Στο βάθρο των νικητών, στο δεύτερο σκαλοπάτι, ανέβηκε και ο αθλητής του Φίλιππου Αλεξάνδρειας Κωνσταντίνος Χαμαλίδης, στην κατηγορία των -68 κιλών. Σε τέσσερις αγώνες σημείωσε τρεις νίκες, και η ήττα του στον τελικό από τον Ρώσο αντίπαλό του, Βλάντισλαβ Γιουγκάι, κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να πάω τελικό και εν τέλει να πάρω το ασημένιο μετάλλιο», τόνισε ο Κωνσταντίνος Χαμαλίδης.

Η μέχρι τώρα συγκομιδή μεταλλίων για το ελληνικό τάε κβον ντο είναι η καλύτερη στην ιστορία της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Οι Έλληνες αθλητές έχουν κατακτήσει ήδη τέσσερα – ένα χρυσό, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα.