24 Ιούλιος 2016, 11:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιούλιος 2016, 11:08

Ποιος ήταν ο 18χρονος Έλληνας που έχασε τη ζωή του στο μακελειό του Μονάχου

  • Ποιος ήταν ο 18χρονος Έλληνας που έχασε τη ζωή του στο μακελειό του Μονάχου

Ο 18χρονος Χουσεΐν Νταϊτσίκ, τον οποίο η βρετανική Telegraph αποκάλεσε «ήρωα που πέθανε επιχειρώντας να σώσει την αδερφή του», ανήκε στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και ζούσε μόνιμα στο Μόναχο με την οικογένειά του.

Καταγόταν από το χωριό Άρατος της Ροδόπης, ένα από τα μεγάλα μεικτά χωριά του νομού Ροδόπης με πληθυσμό 1.600 κατοίκων, χριστιανών και μουσουλμάνων.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του Αράτου, Αμέτ Μεμέτ, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστήριξε ότι με τον Σουλεϊμάν Νταϊτσίκ, τον πατέρα του άτυχου νέου, είχαν δουλέψει μαζί στα καράβια τα χρόνια 1978-1979.

Στη συνέχεια, ο Σουλεϊμάν επέστρεψε στον Άρατο, παντρεύτηκε και στα τέλη της δεκαετίας του '80 μετανάστευσε στη Γερμανία, μαζί με τη γυναίκα του. Εκεί στέριωσαν για πολλά χρόνια και γέννησαν τα τρίδυμα παιδιά τους, χωρίς να παραλείπουν να επισκέπτονται τακτικά, ιδιαίτερα τα καλοκαίρια, τον τόπο καταγωγής τους.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αράτου επισημαίνει ότι ο πατέρας του θύματος είχε υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς πριν από έξι χρόνια και η υγεία του ήταν κλονισμένη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ίδιου, η κηδεία του άτυχου Χουσεΐν θα γίνει στον Άρατο, την Τρίτη ή την Τετάρτη, οπότε και αναμένεται να μεταφερθεί η σορός του, αφού ολοκληρωθούν οι διατυπώσεις από τις γερμανικές αρχές.