24 Ιούλιος 2016, 11:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιούλιος 2016, 08:55

Κατέβασαν επιβάτη από πτήση για το Ηράκλειο λόγω... ισλαμιστικού τατουάζ

  • Κατέβασαν επιβάτη από πτήση για το Ηράκλειο λόγω... ισλαμιστικού τατουάζ
    Το αεροδρόμιο Arlanda της Στοκχόλμης (φωτ.: stockholmfreetour.com)

Αναπαράγεται από πολλά διεθνή μέση το ρεπορτάζ που δημοσίευσε το Σάββατο η Daily Mail και ανέφερε ότι ένας μελαχρινός άνδρας που ταξίδευε την περασμένη Πέμπτη από Στοκχόλμη (αεροδρόμιο Arlanda) για το Ηράκλειο της Κρήτης αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πτήση του γιατί είχε στο μπράτσο του τατουάζ με τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους ή (κατά άλλους) ένα στίχο από το κοράνι.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, αυτό το γεγονός έβαλε σε υποψίες και ανησύχησε πιλότους και ιπτάμενο προσωπικό του αεροσκάφους της πτήσης της αεροπορικής εταιρείας Flybe.

Μάλιστα, ζητήθηκε να βγει από το αεροπλάνο και η σύντροφος του άνδρα, του οποίου η εθνικότητα δεν έγινε γνωστή.Το επεισόδιο προκάλεσε αναστάτωση σε επιβάτες και πλήρωμα, με αποτέλεσμα η πτήση να καθυστερήσει να αναχωρήσει κατά μία ώρα. Το περιστατικό επιβεβαίωσε εμμέσως και αξιωματούχος από το αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου.

Πάντως, στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε δεν βρέθηκαν σε βάρος του στοιχεία που να τον ενοχοποιούν. Ωστόσο, οι συνεπιβάτες του, ανάμεσά τους οικογένειες με παιδιά, τρομοκρατήθηκαν και αντέδρασαν στην παρουσία του, θεωρώντας ότι ο άνδρας είχε πάνω του το σύμβολο του Ισλαμικού Κράτους ή στίχο από το κοράνι.