23 Ιούλιος 2016, 20:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιούλιος 2016, 19:29

Στίβος: Πρώτη και στο Λονδίνο η Στεφανίδη, ασημένιο στο Παγκόσμιο για την Ρωμαίου

  • Στίβος: Πρώτη και στο Λονδίνο η Στεφανίδη, ασημένιο στο Παγκόσμιο για την Ρωμαίου
    Η Κατερίνα Στεφανίδη (φωτ. αρχείου)

Σε εξαιρετική κατάσταση δείχνει η Κατερίνα Στεφανίδη. Μετά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Άμστερνταμ, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ, στον τελευταίο αγώνα της πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο, πέρασε με την πρώτη πάνω από τα 4,80μ. και «καθάρισε» τη νίκη και στο Diamond League του Λονδίνου.

Η Στεφανίδη ξεκίνησε από τα 4,62 μέτρα και υπερέβη με τη δεύτερη προσπάθεια τα 4,72. Ούσα η μόνη αθλήτρια που ξεπέρασε τα 4,80 κατάκτησε αυτόματα και την πρώτη θέση, ενώ ύστερα δοκίμασε ανεπιτυχώς στα 4,93. 

Στο Diamond League του Λονδίνου αγωνίστηκε και ο Κώστας Δουβαλίδης. Ο πρωταθλητής μας ήταν δεύτερος στη δεύτερη προκριματική σειρά με 13.46 και λίγο αργότερα τερμάτισε τρίτος στον τελικό με 13.54.


Η Κωνσταντίνα Ρωμαίου με τον προπονητή της

Άλλη μια διάκριση για τα ελληνικά χρώματα σημειώθηκε σήμερα. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ε/Ν στο Μπίντγκοζ η Κωνσταντίνα Ρωμαίου βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο τριπλούν. Η αθλήτρια από την Κέρκυρα σημείωσε 13,55 μ. και δικαιωματικά πανηγύρισε μια σπουδαία διάκριση. Η άλτρια του Παύλου Σκορδίλη πέτυχε το ρεκόρ (προηγούμενο 13,39) στο πρώτο της άλμα, που τη διατήρησε από την αρχή μέχρι το τέλος στη δεύτερη θέση.

Αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο της χώρας στη διοργάνωση, ύστερα από το ασημένιο του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος.