23 Ιούλιος 2016, 18:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιούλιος 2016, 20:54

Telegraph: Ο Έλληνας ήρωας που σκοτώθηκε στο Μόναχο για να σώσει την αδελφή του

  • Telegraph: Ο Έλληνας ήρωας που σκοτώθηκε στο Μόναχο για να σώσει την αδελφή του
    (Φωτ.: EPA / Sven Hoppe)

Αργά το μεσημέρι, το υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε την είδηση ότι ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίας του Μονάχου είναι κι ένας Έλληνας πολίτης –σύμφωνα με πληροφορίες μουσουλμάνος από τη Θράκη. Ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα κάνει η βρετανική Telegraph, που αναφέρει πως πρόκειται για έναν 18χρονο που είχε πάει στο Μόναχο από την Ελλάδα. Η εφημερίδα, επικαλούμενη δημοσιογράφο που μίλησε στο BBC 5 Live, υποστηρίζει ότι ο άτυχος νεαρός πυροβολήθηκε δύο φορές έξω από κατάστημα γνωστής αλυσίδας fast food, στην περιοχή του εμπορικού κέντρου.

Ο δημοσιογράφος δήλωσε ακόμη ότι το θύμα έσπρωξε την αδελφή του για να τη σώσει, την ώρα που ο μακελάρης πυροβολούσε.

Η Telegraph τον αποκαλεί «ήρωα που πέθανε επιχειρώντας να σώσει την αδερφή του». Ο πατέρας τους, σύμφωνα με την εφημερίδα, υπέστη καρδιακό επεισόδιο όταν έμαθε για το θάνατο του γιου του και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Azinlikca» το όνομα του μουσουλμάνου, Έλληνα πολίτη, είναι Χουσεΐν Νταϊτσίκ. Ήταν γεννημένος το 1999 και ζούσε στο Μόναχο με τους γονείς του και τα δύο αδέρφια του. Ο βουλευτής του Ποταμιού Ιλχάν Αχμέτ, με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, αναφέρει ότι το θύμα είχε καταγωγή από τον Άρατο της Ροδόπης.