23 Ιούλιος 2016, 16:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιούλιος 2016, 17:37

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο η Σοφία Υφαντίδου

  • Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο η Σοφία Υφαντίδου
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Χρύσα Πανουσιάδου)

Έτοιμη να λάβει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες για δεύτερη φορά στην καριέρα της είναι η Σοφία Υφαντίδου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, μπορεί να πέρασε μέρες αγωνίας και αβεβαιότητας, ωστόσο τελικά θα είναι παρούσα στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός της τετραετίας, καθώς δέχθηκε πρόσκληση από την IAAF και θα είναι μία από τις 32 αθλήτριες που θα πάρουν μέρος στο έπταθλο.

«Οι μέρες που προηγήθηκαν ήταν γεμάτες άγχος και ανησυχία. Τελικά όλα πήγαν καλά. Είμαι πολύ χαρούμενη» επισήμανε στις δηλώσεις της η 31χρονη Βεροιώτισσα.

Μπορεί να μην κατάφερε να πιάσει το όριο, όμως η συνεχής παρουσία της σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, την αντάμειψε. Μετά τον αποκλεισμό των Ρωσίδων αθλητριών λόγω της πολύκροτης υπόθεσης για το ντόπινγκ, η Διεθνής Ένωση Ομοσπονδιών Κλασικού Αθλητισμού (IAAF) την επέλεξε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Άλλωστε στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άμστερνταμ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση. Η αθλήτρια του Μηνά Κυριάκου ήταν όγδοη με 6.025 βαθμούς. Πλέον ανυπομονεί να πάρει μέρος στην δεύτερη Ολυμπιάδα της καριέρας της, καθώς έχει αγωνιστεί το 2012 στο Λονδίνο. Έτσι, η Ελλάδα θα έχει 27 αθλητές του στίβου στο Ρίο και 92 στο σύνολο της αποστολής που θα ταξιδέψει στην πόλη της Βραζιλίας.