23 Ιούλιος 2016, 14:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιούλιος 2016, 15:00

Επιβεβαίωση από ΥΠΕΞ: Έλληνας ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης του Μονάχου

  • ΥΠΕΞ για Καταλονία: Η Ελλάδα υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ισπανίας

Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε η τραγική πληροφορία ότι υπάρχει Έλληνας ανάμεσα στα θύματα της αιματηρής επίθεσης στο Μόναχο. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «ο απολογισμός της χθεσινής τραγικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου περιλαμβάνει, δυστυχώς, και έναν Έλληνα πολίτη μεταξύ των αθώων θυμάτων». 

Επίσης, το ΥΠΕΞ «τις δύσκολες αυτές στιγμές» εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του και ενημερώνει ότι η γενική πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεννόηση με τις αρμόδιες γερμανικές Αρχές.

Περισσότερα στοιχεία δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μέχρι τώρα, πρόκειται για 18χρονο μουσουλμανικής καταγωγής. Να τονίσουμε ότι ο Γερμανο-ιρανός δράστης της επίθεσης άφησε πίσω του εννέα νεκρούς και 27 τραυματίες, πριν αυτοκτονήσει. Οι γερμανικές Αρχές δεν ανακοίνωσαν πληροφορίες για την εθνικότητα των θυμάτων, πέρα από το γεγονός ότι πρόκειται για κατοίκους του Μονάχου και των γύρω περιοχών. Ωστόσο, το Κόσοβο και η Τουρκία έχουν επιβεβαιώσει ότι τρεις πολίτες από την κάθε χώρα ήταν ανάμεσα στους νεκρούς.